Creveti decorticati cu orez

de PurpleM in Fructe de mare, 11 Oct 2010 | 18154 vizualizari

 

O reteta simpla, delicioasa si hranitoare ce ii va incanta pe toti!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de creveti decorticati
  • 150 grame de orez
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa mica
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • mirodenii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti decorticati cu orez:

Se pune orezul la fiert cca 15-20 de minute. Intre timp crevetii se lasa la decongelat cateva minute apoi se fierb 2-3 minute apoi se scurg. Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit in uleiul de masline. Dupa 2-3 minute se adauga crevetii si se prajesc circa 5 minute. Se adauga orezul scurs in prealabil. Se adauga mirodenii dupa gust (merge foarte bine cu busuioc sau curry, dupa preferinte) si se mesteca continuu. Se pune in farfurii si se serveste cald. Se poate manca cu sos de ardei dulce picant care se gaseste de obicei in raioanele de mancare chinezeasca.

TIPS-URI

1

Daca vreti ca orezul sa ramana intreg, sa nu se sfarame, treceti-l printr-un jet de apa rece dupa ce l-ati scurs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti decorticati cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu furnici in copac