Frigarui balineze - Sate Lilit

de Catalina L in Pui, 24 Sep 2017 | 3223 vizualizari

 

O reteta indoneziana foarte populara - frigaruile balineze originare din capitala Bali.
Sosul nu ne-a convins (noi am preferat un sos picant), iar frigaruile le-am gasit bune, dar preferatele noastre raman cele satay- vezi reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/frigarui-balineze-sate-lilit.html
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de piept de pui
  • 60 g de nuca de cocos
  • 1 ceapa
  • 5 linguri sos soia
  • 1 linguritia pudra de coriandru
  • 1 lingura pudra de curcuma/tumeric
  • 1 lingura pudra de curry
  • 1 varf de piment
  • ½ lime -lamaie verde
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei vegetal

Pentru sos :

  • 60 g de alune nesarate
  • 50 g apa
  • ½ lime
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui balineze - Sate Lilit:

Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron.

Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime si zaharul.

Amestecati totul bine.

Daca le faceti la gratar : se monteaza cat o „nuca” din amestecul de carne in jurul batului de bambus si se pun pe gratarul sau tigaia grill bine incinsa.

Eu le-am facut la tigaie in forma de mititei alungiti si am pus batul dupa.

Le-am prajit deci intr-un pic de ulei la tigaie.

Lasati-le 5-8 minute sa se prajeasca pe fiecare parte. Pieptul de pui prajit prea tare devine uscat- cred ca pulpele de pui dezosate ar fi mai gustoase. Am infipt dupa prajire betele.

Sosul se prepara astel: mixati alunele, adaugati sucul de lime mixati si adaugati apoi treptat apa.

Serviti-le acompaniate de sos (noi am preferat un sos picant).

Am gasit ca servite reci, a 2a zi erau chiar si mai bune :)

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui balineze - Sate Lilit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci shiitake