Frigarui balineze - Sate Lilit

de Catalina L in Pui, 24 Sep 2017 | 3145 vizualizari

 

O reteta indoneziana foarte populara - frigaruile balineze originare din capitala Bali.
Sosul nu ne-a convins (noi am preferat un sos picant), iar frigaruile le-am gasit bune, dar preferatele noastre raman cele satay- vezi reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/frigarui-balineze-sate-lilit.html
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de piept de pui
  • 60 g de nuca de cocos
  • 1 ceapa
  • 5 linguri sos soia
  • 1 linguritia pudra de coriandru
  • 1 lingura pudra de curcuma/tumeric
  • 1 lingura pudra de curry
  • 1 varf de piment
  • ½ lime -lamaie verde
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei vegetal

Pentru sos :

  • 60 g de alune nesarate
  • 50 g apa
  • ½ lime
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui balineze - Sate Lilit:

Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron.

Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime si zaharul.

Amestecati totul bine.

Daca le faceti la gratar : se monteaza cat o „nuca” din amestecul de carne in jurul batului de bambus si se pun pe gratarul sau tigaia grill bine incinsa.

Eu le-am facut la tigaie in forma de mititei alungiti si am pus batul dupa.

Le-am prajit deci intr-un pic de ulei la tigaie.

Lasati-le 5-8 minute sa se prajeasca pe fiecare parte. Pieptul de pui prajit prea tare devine uscat- cred ca pulpele de pui dezosate ar fi mai gustoase. Am infipt dupa prajire betele.

Sosul se prepara astel: mixati alunele, adaugati sucul de lime mixati si adaugati apoi treptat apa.

Serviti-le acompaniate de sos (noi am preferat un sos picant).

Am gasit ca servite reci, a 2a zi erau chiar si mai bune :)

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui balineze - Sate Lilit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu soia si sos de rodii