O reteta indoneziana foarte populara - frigaruile balineze originare din capitala Bali.
Sosul nu ne-a convins (noi am preferat un sos picant), iar frigaruile le-am gasit bune, dar preferatele noastre raman cele satay- vezi reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/frigarui-balineze-sate-lilit.html
Pentru sos :
Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron.
Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime si zaharul.
Amestecati totul bine.
Daca le faceti la gratar : se monteaza cat o „nuca” din amestecul de carne in jurul batului de bambus si se pun pe gratarul sau tigaia grill bine incinsa.
Eu le-am facut la tigaie in forma de mititei alungiti si am pus batul dupa.
Le-am prajit deci intr-un pic de ulei la tigaie.
Lasati-le 5-8 minute sa se prajeasca pe fiecare parte. Pieptul de pui prajit prea tare devine uscat- cred ca pulpele de pui dezosate ar fi mai gustoase. Am infipt dupa prajire betele.
Sosul se prepara astel: mixati alunele, adaugati sucul de lime mixati si adaugati apoi treptat apa.
Serviti-le acompaniate de sos (noi am preferat un sos picant).
Am gasit ca servite reci, a 2a zi erau chiar si mai bune :)
Pofta Buna !