Se amesteca toate intr-o cratita pe focul cel mai mic posibil pina ce se dizolva tot zaharul. Se acopera si se mai lasa la fiert 2-3min.
Se descopera si se mai lasa pe foc fara a mai amesteca pina ce compozitia ajunge la 240 grade. Eu am lasat cam 1-2min, cred. Nu am termometru.
Se toarna compozitia intr-o tava stropita cu apa si acoperita cu o hirtie de copt ( data viitoare pun direct in tava, asa mi s-a parut ca arata si in pozele de pe site-ul cu reteta si cred ca e mai simplu asa) ( nu o uniformizati in tava, pur si simplu o turnati acolo, mai in mijloc, se imprastie ea).
Se lasa 2-3min la temperatura camerei pina siropul e cald la atingere, nu fierbinte. Cu o lingura de lemn umezita stringeti tot siropul in centru, apoi il imprastiati (faceti 8-uri, ceva de genul, il amestecati), iar il aduceti in centru, iar il imprastiati, etc. Tot asa pina devine o crema opaca. Se continua 5-10min pina cind compozitia devine tare si foarte greu de amestecat. Acum e farimicioasa, dar o stringeti pe un platou si o framintati bine cu mina umezita pina devine o coca, compacta.
1
Foarte simplu. Eu am facut cu jumatate din cantitati ca sa vad ce iese. E minunata, dar am mincat o parte din ea. Ups! Are un gust delicios.... daca stiti bomboanele cu visine din visinata, cele facute in cofetarii... au si un strat de fondant.. ala e, iar eu sint moarta dupa bomboanele alea. Pacat ca am terminat visinata :(
2
Eu am pus fondantul la frigider, dar cum il scoti si il framinti putin devine moale. Eu zic ca e foarte bun pentru bomboane, pentru imbracat torturi, pentru facu perlute, etc, dar nu pare foarte bun de modelat floricele sau lucruri asemanatoare. Adica nu poti sa il intinzi foaie, dar am imbracat o mica prajiturica punind cite un gulguloi pe ea si intinzindul usor cu o spatula putin udata cu apa. S-a intins bine.