Si acum sa va prezint niste foite super bune cu crema de caramel dupa reteta bunicii.
Mixam margarina cu ouale,zaharul ,laptele,vanilia,amoniacul si 4 linguri de faina.Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora.
Adaugam si restul de faina si facem o coca potrivita(sa nu fie f tare)
Coacem 4 foi pe fundul tavii timp de 7-8 min fiecare.(Depinde de cuptor)Trebuie doar sa se aureasca putin .
Crema:
Punem zaharul intr-o craticioara si il lasam pana se face o culoare maro (nu f inchis)
Stingem cu untul taiat bucatele si amestecam pana nu ramane nici un cubulet de zahar netopit.
Intre timp amestecam faina cu laptele si turnam in fir subtire peste caramel.Amestecam pe foc mic timp de 30 de min.(Sa nu fortati crema sa se ingroase mai repede,va avea gust de faina) Apoi o lasam la racit.
Asamblare:
Foita/Crema/Foita/Crema/Foita/Crema/Foita
Acoperim cu o folie si punem o greutate peste ea.Lasam peste noapte sa stea la loc racoros si umed pentru a se inmuia.
Vor iesi foarte fragede.
Dupa ce s-au inmuiat ii punem glazura de ciocolata .
O sa pun mai multe poze cu prajitura pentru ca am facut-o foarte des si mereu a avut succes.
1
Cu cat sta mai mult cu atat este mai moale si frageda