Foietaj de casa (cu unt)

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2013 | 16836 vizualizari

 

reteta preluata de la Sasha. Nu creste ca cel din comert dar castiga puncte la gust. Incomparabil.....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 1 ou
  • 150 ml apa calduta
  • 200 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 10 gr. drojdie
  • sare dupa gust
  • ulei pentru framantat (cca 30-50 ml)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj de casa (cu unt):

Se amesteca oul cu o lingura de ulei si una de sare + drojdia.

Adaugam 150 ml apa calduta, apoi treptat faina.

Amestecam pana obtinem un aluat elastic (moment in care vom incorpora si uleiul in aluat).

Lasam sa se odihneasca 15 minute.

Se intinde o foaie subtire pe masa infainata pe care o vom unge cu jumatate din cantitatea de unt la temperatura camerei.

Rulam aluatul si il dam la rece pentru 30 minute.

Repetam operatiunea: infainam bine masa de lucru, intindem o foaie subtire pe care o vom unge cu untul ramas; rulam din nou si dam la frigider pana a doua zi.

 

 

TIPS-URI

1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa (cu unt)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RoXx 1

07.11.2013, 12:50

Dana_Retetegg 1

07.11.2013, 13:28

Rocsi 1

07.11.2013, 15:27

Imi imaginez ca este mult mai bun decat cel din comert

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa