Foietaj de casa (cu unt)

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2013 | 18857 vizualizari

 

reteta preluata de la Sasha. Nu creste ca cel din comert dar castiga puncte la gust. Incomparabil.....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 1 ou
  • 150 ml apa calduta
  • 200 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 10 gr. drojdie
  • sare dupa gust
  • ulei pentru framantat (cca 30-50 ml)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj de casa (cu unt):

Se amesteca oul cu o lingura de ulei si una de sare + drojdia.

Adaugam 150 ml apa calduta, apoi treptat faina.

Amestecam pana obtinem un aluat elastic (moment in care vom incorpora si uleiul in aluat).

Lasam sa se odihneasca 15 minute.

Se intinde o foaie subtire pe masa infainata pe care o vom unge cu jumatate din cantitatea de unt la temperatura camerei.

Rulam aluatul si il dam la rece pentru 30 minute.

Repetam operatiunea: infainam bine masa de lucru, intindem o foaie subtire pe care o vom unge cu untul ramas; rulam din nou si dam la frigider pana a doua zi.

 

 

TIPS-URI

1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa (cu unt)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RoXx 1

07.11.2013, 12:50

Dana_Retetegg 1

07.11.2013, 13:28

Rocsi 1

07.11.2013, 15:27

Imi imaginez ca este mult mai bun decat cel din comert

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]