Nu aduce nimic nou aceasta reteta, insa poate fi de ajutor atunci cand avem un pic de branza de vaci ramasa sau avem musafiri neasteptati.
Rapide, gustoase!
Pornim cuptorul.
Intr-un catronel batem un ou, adaugam zaharul si vanilie si apoi branza de vaci si stafidele. Amestecam bine si dam deoparte.
Desfacem aluatul de foitaj, il intindem un pic cu sucitorul si taiem patrate mari cam de 7 x 7 cm.
Asezam pe fiecare patrat cate o lingurita de umplutura si impaturim colturile opuse, ca sa obtinem un triunghi. Presam marginea cu o furculita.
Asezam toate trigoanele intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si le ungem cu galbenus batut si presaram un pic de zahar vanilat.
Le dam la cuptorul incins, la foc iute cam 20 minute, pana se rumenesc frumos.
Se scot din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.
1
ingredientele costa aproximativ 10 lei.