Foi fragede cu mere

de Rocsi in Prajituri, 12 Feb 2012 | 32941 vizualizari

 

Am vrut sa prepar o prajitura cu mere ca nu facusem de ceva timp.
Am preparat dupa reteta mamei prietenului meu,pentru ca,de cate ori venea el in vizita la mine ,ea mereu imi trimitea prajituri,printre care si prajiturica asta.Este foarte buna!!!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 650 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri gris

Umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • scortisoara
  • 1 lingura unt
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi fragede cu mere:

Foile:
Mixam cele doua oua cu zaharul pana se topeste.
Adaugam uleiul,apoi laptele.
Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem in compozitie,apoi praful de sare si coaja rasa de portocala.
La urma punem faina treptat si framantam bine.
Dam aluatul deoparte cat pregatim umplutura:
Umplutura:
Curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem intre maini de suc.
Intr-o cratita punem untul la topit.
Adaugam merele,apoi zaharul,un praf de scortisoara si zaharul vanilat.
Le lasam pe foc pana se inmoaie putin.
Cand sunt gata le dam deoparte si le lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Taiem aluatul in doua.
Presaram pe masa de lucru putina faina si intindem prima foaie.
Luam o tava,o ungem cu margarina,punem hartie de copt.
Asezam prima foaie si o presaram cu gris.

Intepam putin foaia cu o furculita,deasupra punem umplutura si o intindem uniform,apoi presaram iar gris.

Intindem  a 2 a foaie si o punem peste mere.
O intepam cu furculita ,batem oul spuma si ungem prajitura.

Dam tava in cuptorul incins pana aluatul prinde o culoare aurie,circa 1 ora.
Cand este gata o scoatem,o lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi fragede cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Foi cu mere si crema de vanilie