Foi de napolitane cu crema caramel

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Mai 2015 | 4724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de napolitane
  • 400 g zahar
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • 200 g arahide nesarate
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane cu crema caramel:

Faina, 100 g zahar si laptele se amesteca foarte bine si se fierb pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecandu-se bine pana se omogenizeaza.

Restul de zahar se caramelizeaza, se ia de pe foc, se pun arahidele si crema de lapte amestecand continuu.

Se ia o foaie de napolitana, se umple cu jumatate din crema obtinuta, se aseaza peste cea de a doua foaie apasand bine, restul de crema si ultima foaie de napolitana. Se preseaza bine, se infoliaza si se aseaza deasupra o greutate pentru a se lipi bine foile de crema. Se lasa cateva ore (de preferat peste noapte) dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand se umple foile, crema trebuie sa fie calda, pentru a se putea manevra usor.

2

Se pot inlocui arahidele cu nuci usor prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bombite de branza si cocos