Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici

de botcrina in Prajituri, 8 Iun 2014 | 7136 vizualizari

 

Îmi era tare dor de această prăjitră simplă dar mereu foarte gustoasă, aşa că ieri am trecut la treabă...

 

INGREDIENTE

  • Foile
  • 500 g făină
  • 100 g miere
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 350 ml lapte
  • 100 g griş
  • 100 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă lămâie
  • 1/2 inguriţă coajă rasă de lămâie
  • 100 g margarină
  • 250 g dulceaţă de piersici
  • 50 g zahăr pudră pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici:

Foile

Se amestecă zahărul cu mierea, oul, untul şi laptele apoi se pune la foc mic şi se amestecă uşor cu telul până aproape dă în clocot.

Se ia de pe foc şise adaugă praful de copt amestecat cu făina.

Se lasă  la răcit puţin apoi se împarte în 4 părţi egale.

Se întinde pe rând fiecare foaie pe dosul unei tăvi şi se coace aproximativ 8-9 minute la o temperatură de 180 de grade.

Crema

Se pune laptele la fiert, când dă în clocot, se introduce grişul în acesta şi se lasă  să fiarbă la foc mic, mestecând continuu.

La final se adăugă zahărul, fiola de esenţă de lămâie şi coaja rasă de lămâie.

Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

Se freacă untul, apoi se încorporează în crema de griş, se amestecă bine ca să se omogenizeze toate ingredientele.

Se pune pe un platou prima foaie iar deasupra un strat din cremă, acoperim cu a doua foaie, punem gem şi acoperim cu a treia foaie, iarăşi întindem un strat de cremă şi acoprim cu ultima foaie.

Deasupra se pudrează cu zahăr praf.

Poftă bună!!!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice tip de dulceaţă;

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

delia64 1

10.06.2014, 08:58

Crina , hai tu ca esti mai tanara !!!

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:13

laura_n 1

16.06.2014, 14:08

o bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Claudia (sau Albinita)