Nu ştiu dacă aşa arată o focaccia italiană (cei care au mancat în ţara de origine, vor spune că nu), dar reţeta este minunată. Mă bucur că m-am inspirat în prepararea acestei reţete de la toţi bucataraşii, mă bucur că am făcut această pâine minunată şi ca ea s-a mâncat foarte repede. Am adăugat întotdeauna ceva de la mine, sau ceva de la voi, s-au am scos unele ingrediente şi astfel am "personalizat" puţin reţeta, dar meritul vă aparţine dragi bucătăraşi!
Se amestecă făina cu sarea într-un castron. Drojdia se amestecă cu zahărul şi cu o ceşcuţă de apă caldă şi se adaugă peste făină. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se pune uleiul de măsline, rozmarinul uscat şi se frământă apoi timp de 5 minute. Se formează din aluatul elastic o bilă, care se pune la dospit în tava unsă cu ulei de măsline (se întoarce aluatul pe toate părţile ca să se ungă cu ulei de măsline). Se lasă să crească timp de 15 minute şi apoi se întinde cu degetele în tavă. Se fac cu degetele mici găurele în aluat şi se unge cu ulei de măsline. Se mai lasă să crească 10 minute. Se taie roşiile, se aşază peste aluat, se presară sare de mare, seminţe de susan şi din nou ulei de măsline. Se coace la cuptorul încins timp de 15 sau 20 de minute. Se serveşte caldă.
Vă doresc, poftă bună!