Focaccia cu masline

de LadyCrs in Piine, 14 Noi 2012 | 3756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita sare
  • un pliculet drojdie uscata
  • o lingura de ulei
  • 150 g masline feliate fara samburi
  • o lingurita oregano
  • o lingurita busuioc
  • o lingurita rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Punem la foc zaharul cu apa si sarea si lasam pana devine calduta. Punem plicul de drojdie intr-un vas si amestecam cu apa; lasam deoparte 10 minute pentru a se activa drojdia.

Intr-un bol cernem faina si facem o gaurica in mijloc...unde vom turna maiaua; adaugam si lingura de ulei ( de preferabil de masline..insa surpriza nu mai aveam si am folosit ulei de floarea soarelui) si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste. Lasam aluatul acoperit la dospit corca o ora intr-un loc caldut.

Dupa ce acesta a crescut punem putina faina pe suprafata de lucru si intindem cu ajutorul sucitorului si punem maslinele ( din care vom mai pastra cateva pentru garnisit) si condimentele.

Impaturim aluatul ( astfel incat compozitia sa ramana in centru) si framantam bine de tot astfel incat umplutura sa se distribuie uniform in tot aluatul.

Intindem luatul obtinut intr-o tava rotunda, dreptunghiulara, patrata pe care am uns-o cu putin ulei si il uniformizam pe toata suprafata si mai lasam la dospit 20 de minute. Dupa cele 20 de minute cu ajutorul degetelor facem gaurele pe alocuri.Il mai lasam la dospit circa 15 minute.

Inainte de a introduce tava in cuptor turnam peste auat picaturi de ulei de masline, maslinele ramase si cateva prafuri de condimente.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute. 

Mmmmm, ce frumos miroase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu roşii