Focaccia cu masline

de LC in Piine, 14 Noi 2012 | 4126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita sare
  • un pliculet drojdie uscata
  • o lingura de ulei
  • 150 g masline feliate fara samburi
  • o lingurita oregano
  • o lingurita busuioc
  • o lingurita rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Punem la foc zaharul cu apa si sarea si lasam pana devine calduta. Punem plicul de drojdie intr-un vas si amestecam cu apa; lasam deoparte 10 minute pentru a se activa drojdia.

Intr-un bol cernem faina si facem o gaurica in mijloc...unde vom turna maiaua; adaugam si lingura de ulei ( de preferabil de masline..insa surpriza nu mai aveam si am folosit ulei de floarea soarelui) si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste. Lasam aluatul acoperit la dospit corca o ora intr-un loc caldut.

Dupa ce acesta a crescut punem putina faina pe suprafata de lucru si intindem cu ajutorul sucitorului si punem maslinele ( din care vom mai pastra cateva pentru garnisit) si condimentele.

Impaturim aluatul ( astfel incat compozitia sa ramana in centru) si framantam bine de tot astfel incat umplutura sa se distribuie uniform in tot aluatul.

Intindem luatul obtinut intr-o tava rotunda, dreptunghiulara, patrata pe care am uns-o cu putin ulei si il uniformizam pe toata suprafata si mai lasam la dospit 20 de minute. Dupa cele 20 de minute cu ajutorul degetelor facem gaurele pe alocuri.Il mai lasam la dospit circa 15 minute.

Inainte de a introduce tava in cuptor turnam peste auat picaturi de ulei de masline, maslinele ramase si cateva prafuri de condimente.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute. 

Mmmmm, ce frumos miroase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia alla genovese