Focaccia cu măsline

de carmenvlad in Piine, 20 Aug 2011 | 6291 vizualizari

 

O reţetă asemănătoare cu reţeta de focaccia cu roşii. La fel de bună şi de gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 400g făina pentru pâine
  • 1 linguriţă şi jumătate sare de mare
  • 250 ml apă călduţă
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 1 linguriţă  zahăr
  • 1 pliculeţ drojdie uscată, Dr. Oetcker
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • 1 linguriţă seminţe de susan
  • 2 roşii  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu măsline:

Se amestecă făina cu sarea într-un castron. Drojdia se amestecă cu zahărul şi cu o ceşcuţă de apă caldă şi se adaugă peste făină. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se pune uleiul de măsline, busuiocul uscat şi se frământă apoi bine timp de 10 minute. Se formează din aluat o bilă, care se pune la dospit în tava unsă cu ulei de măsline. Se lasă să crească timp de 15 minute şi apoi se întinde cu degetele în tavă. Se fac cu degetele mici găurele în aluat şi se unge cu ulei de măsline. Se mai lasă să crească 10 minute. Se pun măslinele din loc în loc, se taie roşiile, se aşază în centru peste aluat, se presară sare de mare, seminţe de susan şi din nou ulei de măsline. Se coace la cuptorul încins timp de 15 sau 20 de minute. Se serveşte caldă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu măsline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in sase