De data aceasta am facut o focaccia putin mai speciala, pentru ca este cu lavanda. Stiu ca multi vor fi sceptici in a folosi lavanda in ceva sarat, dar n-au de ce. Si eu am fost tare curioasa sa vad ce gust va avea, dar va spun cu mana pe inima ca merita sa o faceti. Aroma de lavanda e foarte subtila si se asorteaza foarte bine cu celelalte arome.
Amesteca 400 g faina cu drojdia uscata, pune mierea, 3 linguri de ulei si apa. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Daca obtii o coca mult prea moale ca sa fie framantata, mai adauga cate putina faina pana cand coaca e moale, dar se poate framanta. Adauga sarea si framanta 5 minute pana ce coca devine matasoasa. Pune coca intr-un castron presarat cu faina, acoper-o cu un servet de bucatarie si las-o sa -si dubleze volumul (cam 30 de minute)
Dupa acest timp unge o tava 40 cm x 40 cm (aproximativ) cu o lingura de ulei, intinde coca la dimensiunea tavii si pune-o in tava. Acoper-o cu prosopul si las-o sa-si dubleze volumul.
In acest timp incalzeste cuptorul foarte bine (la 250 C) si pregateste sosul. Taie marunt usturoiul si florile de lavanda si amesteca-le cu restul de ulei (2 linguri).
Cand coca a crescut fa in ea cu ajutorul degetelor adancituri la intervale de 2 cm. Cu o pensula unge sosul pe toata suprafata painii. Presara putina sare de mare si piper.
Coace painea 25 minute, la 200 C