Focaccia cu cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2014 | 7048 vizualizari

 

am preluat reteta de la Diana,careia ii multumesc! Usoare modificari am adus si eu retetei,m-am legat doar de arome,astfel incat sa se potriveasca gustului intregii familii. Delicios preparatul ...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 200 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
  • 200 gr. cascaval
  • 1 ou pentru uns
  • sare, susan si busuioc uscat pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu cascaval:

Facem un aluat elastic din: drojdie + sare + zahar + apa calduta + ulei + faina.

Lasam aluatul la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie (cel putin 30 min.).

Ungem tava cu ulei,presaram seminte de susan,apoi intindem aluatul in tava in foaie de grosimea unui deget.

Taiem cascavalul bucati, le asezam in tava din loc in loc peste aluat apoi le presam ferm sa intre in aluat.

Folosind un cutit foarte ascutit trasam portiile de focaccia,avand insa grija sa nu atingem tava cu lama cutitului.

Mai presam o data fiecare bucatica de cascaval in aluat,apoi ungem cu ou batut si presaram sare, busuioc uscat si seminte de susan.

Mai lasam 20 min. la dospit,apoi dam tava la copt la temperatura moderata pentru 25-30 min (175- 180 grade).

Cand se rumeneste frumos scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca putin,apoi portionam si servim.

Noi am servit cu suc de rosii. ;)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu cascaval si chimen