Flanc cu capsuni

de Toamna07 in Prajituri, 2 Mai 2012 | 5126 vizualizari

 

Un desert rapid si parfumat!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 500 gr. capsuni,
  • 1 foaie de foietaj,
  • 1 plic de tort-gelee rosu,
  • crema de vanilie
  • Pentru crema de vanilie :
  • 250ml lapte,
  • 1 plic vanilie borbon sau 1 fiola esenta de vanilie,
  • 2 gălbenuşuri,
  • 65g zahăr pudră ,
  • 3 linguri amidon de porumb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flanc cu capsuni:

Mod de preparare al cremei :

Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia. Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si putin lapte caldut. Cand laptele incepe sa firba adaugam putin cate putin jumatate  din compozitia de galbenusuri. Luam de pe foc si amestecam  bine cu telul. Punem din nou pe foc mic si lasam sa mai dea cateva clocote amestecand si avand grija sa nu se lipeasca de fund. Lasam sa se raceasca acoperind vasul cu folie de plastic sa nu faca crusta.

Pentru blat taiem foietajul in patratele de dimensiunea dorita si le punem la cuptor incins pana se umfla si capata o culoare aurie. Foietajul rece il acoperim cu crema rece (cu lingura sau posul) si capsuni taiate felii. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia .

Jeleul il preparam conform instructiunilor de pe pliculet.

Flancurile se dau la rece . Daca va grabiti le puteti pregati si cu budinca de vanilie sau capsuni.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Flanc cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]