Dragele mele,aceasta reteta chiar va rog sa o incercati pentru ca este irezistibila si super delicioasa!!
Spalam portocalele si una o radem. Fierbem laptele 10 minute cu esenta de vanilie si coaja de portocala, dupa care se da vasul deoparte. Frecam bine ouale cu jumatate din zahar, turnam laptele cald amestecand continuu. Strecuram, apoi punem lichidul in forme mici. Punem formele in tava cu apa fierbinte pana la mijlocul formelor si lasam la foc mic 1h.
In acest timp, radem a doua portocala in forma de panglica si o oparim in apa 2-3 minute, dupa care o scoatem si o lasam sa se scurga. Sucul de la ambele portocale il amestecam cu zaharul ramas si punem pe foc mic cateva minute, dupa care-l dam la rece.
Scoatem flanul din cuptor si dam fomele la frigider pana in momentul servirii, cand punem sirop deasupra si ornam cu fasii de coaja de portocala
1
pentru cine doreste o aroma mai puternica se mai poate adauga esenta de portocala
2
siropul daca este putin sau prea gros, se mai poate adauga putin sirop de la cutie