Fish&Chips dietetici

de Furnicuti in Peste, 8 Mai 2011 | 5703 vizualizari

 

O reteta de fish&chips, ceva mai light decat in varianta originala, dar foarte savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi (cam 3-4)
  • 400 g file de cod sau alt peste alb
  • 2-3 linguri iaurt
  • cateva frunze patrunjel
  • 1 lingurita capere
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • boia dulce sau iute, dupa gust
  • sare, piper
  •  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish&Chips dietetici:

Mai intai curatam cartofii si ii taiem cat de cat in stilul "chips" :) Ii asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt, ii stropim cu 2 linguri ulei de masline si ii dam la cuptorul incins la 200 de grade. Dupa vreo 25 - 30 de minute, presaram boia pe ambele parti si ii lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Fileul de cod il taiem in 4-5 bucati pe care le stropim cu zeama de lamaie si 1 lingura de ulei, le saram si le piperam. Le asezam pe o hartie de copt mai mare si le impachetam in hartia de copt. Cand cartofii sunt gata, ii scoatem din tava si punem pestele, pe care il lasam la cuptor vreo 10 - 15 minute, la 200 de grade. In acest fel pestele va fi foarte suculent pentru ca nu se usuca deloc. Amestecam iaurtul, 1 lingura ulei de masline, caperele tocate si patrunjelul tocat pentru a obtine un sos pe care il servim langa peste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish&Chips dietetici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bucataras Medi 1

09.05.2011, 18:14

mmm................vin si eu la masa.............

Furnicuti 1

10.05.2011, 23:22

multumesc
rivka, n-am pus in aceeasi tava pentru ca din peste se mai poate scurge sos. Merg puse fara probleme in 2 vase diferite la cuptor, in acelasi timp.
Pentru ca pestele s-a facut imediat, cartofii au fost numai buni

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caras romanesc la gratar