O reteta de fish&chips, ceva mai light decat in varianta originala, dar foarte savuroasa.
Mai intai curatam cartofii si ii taiem cat de cat in stilul "chips" :) Ii asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt, ii stropim cu 2 linguri ulei de masline si ii dam la cuptorul incins la 200 de grade. Dupa vreo 25 - 30 de minute, presaram boia pe ambele parti si ii lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
Fileul de cod il taiem in 4-5 bucati pe care le stropim cu zeama de lamaie si 1 lingura de ulei, le saram si le piperam. Le asezam pe o hartie de copt mai mare si le impachetam in hartia de copt. Cand cartofii sunt gata, ii scoatem din tava si punem pestele, pe care il lasam la cuptor vreo 10 - 15 minute, la 200 de grade. In acest fel pestele va fi foarte suculent pentru ca nu se usuca deloc. Amestecam iaurtul, 1 lingura ulei de masline, caperele tocate si patrunjelul tocat pentru a obtine un sos pe care il servim langa peste.