File de porc cu sos aromat la ceaun

de dentistutza in Porc, 26 Oct 2010 | 8073 vizualizari

 

Sincer am cam bagat-o pe maneca cu titlul deoarece este de fapt un fel de mancare care la mine in familie se numeste "tocanitza sarbeasca". Habar nu am daca are vre-o legatura cu sarbii asa ca am rebotezat-o diplomatic fara tente natzionale. Poate ca nu arata dar este foarte foarte gustoasa!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fileu de porc  ( adica muschiul de la coasta fara os si grasime)
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 cepe
  • 4-5 catei usturoi
  • rozmarin uscat maruntit
  • piper mozaic ( amestec rosu, verde,alb,negru)
  • sare
  • ulei masline
  • pasta tomate dupa plac
  • 1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de porc cu sos aromat la ceaun:

Carnea spalata se taie bucatele potrivite. In ceaun se pun cam 30-40 ml. ulei masline, carnea si ceapa taiata feliute. Se dantuieste la foc mare cateva minute, sa se rumeneasca usor pe toate partile. Se toarna apa, cat sa acopere carnea cu vreo doua degete. Se pune capac si se lasa la fiert la foc potrivit cam 30 minute.

Apoi se adauga morcovii si telina rase. Se continua fierberea, acoperit. Dupa inca circa 20 minute o potrivim de gust, sare, piper, piperul proaspat rasnit si rozmarinul maruntit. Dupa ce totul a fiert in total o ora, turnam pasta de tomate sau bulionul, zaharul si usturoiul taiat feliute fine.

Se serveste presarat cu patrunjel cu o garnitura gen piure sau mamaligutza moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc cu sos aromat la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dentistutza 1

12.11.2010, 08:22

ma bucur mult ca ti-a placut!!! sa va fie de bine!

gaby_duceag 1

12.11.2010, 08:28

fa o mamaligutza ca vin si io. po' sa faci si usturoi

dentistutza 1

12.11.2010, 19:54

haideti!!! vaz ca va dadurati pe Alba ca Zapada...frumushelelor!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de porc cu ciuperci