FILE DE PORC CU PORTOCALE

de Roda in Porc, 6 Iun 2009 | 3431 vizualizari

FILE DE PORC CU PORTOCALE

 

Combinati fructe, condimente, carne, vin si legume si obtineti oricand o masa de neuitat.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de porc pentru friptura,
  • 1 lingura miere,
  • 1 lingura rozmarin proaspat,
  • 2 linguri otet de mere,
  • sare,
  • piper,
  • 4 portocale,
  • 2 linguri ulei,
  • 1/2 cana vin alb ;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE PORC CU PORTOCALE:

1.Se combina mierea cu rozmarinul tocat,sarea ,piperul si cu otetul intr-un castron.Se adauga fileurile de porc si se tin la frigider 30 de minute.

Se rade coaja de la portocale si se opareste cu apa clocotita.Se taie 2 portocale  felii ,iar de la celelalte se stoarce sucul.

3.Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga fileurile de porc ,se presara cu coaja de portocale  si se lasa sa se rumeneasca cca. 5 minute pe fiecare parte.Se pun feliile de portocale peste fileuri si se mai lasa 4-5 minute.Se scot din tigaie si se pastreaza la cald.Se toarna in tigaie marinata,vinul si sucul de lamaie , se amesteca pana scade sosul.Se toarna sosul  peste fileuri si feliile de portocale.Se insoteste de un vin alb sec si garnitura dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE PORC CU PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc la cuptor cu sos de ciuperci