File de pangasius cu buchetele de sparanghel

de nico15 in Pangasius, 7 Noi 2010 | 5761 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-5 rosii
  • 5-6 fileuri de pangasius de marime potrivita
  • 1 ceasca de vin alb demisec,
  • Pentru pasta care se va adauga pe peste:
  • 150 gr de cascaval
  • 100 gr de susan
  • 4 catei de usturoi
  • sos tomat un pic iute,
  • sare, piper,
  • 2-3 linguri de pasta de rosii uscate la soare
  • 300-350 de grame de sparanghel(aproximativ 3 bucati la un pachetel)
  • 6 felii de prosciuto
  • 100 gr de unt
  • Pentru sosul alb:
  • 100-150 gr de smantana
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de vin alb demisec
  • 100 gr de blue cheese
  • 100 gr de nuci
  • 100 gr unt
  • sare, piper,
  • ulei
  • Décor:
  • frunze de salata verde,
  • lamaie,
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pangasius cu buchetele de sparanghel:

Se unge tava de la aragaz cu putin ulei si se va aseza rosiile taiate rondele in straturi, peste rosii asezam file-urile de peste. Separat se va face o pasta din 150 de gr de cascaval, 100 gr susan, 4 catei de usturoi sos tomat, sare si piper, se mixeaza bine de tot, asezam aceasta pasta peste fileurile de peste, se pune in tava o ceasca de vin alb demisec, se adauga si apa, se imbraca in folie de aluminiu se da la cuptor si se lasa aproximativ 20-25 de minute.

Se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului dupa care se pune la fiert in apa cu sare, se lasa aproximativ 7-10 minute, dupa care se-ncearca daca este facut, daca nu se mai lasa pana cand este fiert, dupa care se scurge si se da in asteptare. Se ia o tigaie in care se va pune 100 gr de unt si se va trage la tigaie sparanghelul, dupa care se va scoate sparanghelul se vor pune 3 bucati in feliile de prosciuto se va forma un buchetel care se va mai trage 2 minute in unt in aceeasi tigaie.

Dupa ce au trecut cele 20-25 de minute, timp necesar pregatirii pestelui scoatem folia de aluminiu sa verificam daca nu este gata se va mai da maximum 5-10 minute la cuptor fara folie de aluminiu.

Va trebui sa servim buchetelele de sparanghel cu un sos alb format din urmatoarele ingrediente: ceapa tocata marunt se caleste in unt , se adauga branza blue cheese, smantana precum si ceasca de vin alb si nucile aproape de sfarsit, sare, piper. Se decoreaza cu salata verde, lamaie si parmezan ca in fotografiile alaturate, fotografiile nu sunt prea reusite deoarece le-am facut cu telefonul deoarece acumulatorii de la aparat erau descarcati.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius cu buchetele de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

vanilla 1

09.11.2010, 17:42

pacat ca pe aici nu prea se gaseste sparanghel...de unde l-ai luat???

mamaieelena 1

09.11.2010, 21:53

bun ca este peste si arata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
File de pangasius cu sos de rosii,masline si capere