File de cod cu legume si smantana la cuptor

de LUK in Peste, 16 Feb 2011 | 11927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400gr file de cod
  • 4 morcovi mai mici
  • 3 cartofi
  • o ceapa mai mica
  • o bucatica de telina
  • 200gr smantana
  • 100gr cascaval
  • sare
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de floarea soarelui
  • patrunjel verde pentru servire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod cu legume si smantana la cuptor:

   Pestele se decongelaza(de preferat in frigider).Dupa ce s-a decongelat se verifica daca are oase(se mai gasesc si in fileuri) si se inlatura daca e cazul.Se aseaza pe o farfurie se sareaza,se stropeste din belsug cu zeama de lamaie pe ambele parti si se pune in frigider acoperit cu o folie timp de o ora sau 2(eu l-am lasat 2h ca s-a decongelat mai repede decat aveam eu in plan sa l gatesc).

Intre timp puteti pregati legumele.Morcovii si cartofii se taie rondele,feliute subtiri.telina bucatele mici iar ceapa rondele.Cascavalul se rade si se amesteca cu smantana si un pic de sare.

Se unge o tava iena cu ulei si se aseaza pestele.Legumele le punem intr-un castronel,le saram si le stropim cu ulei apoi amestecam sa se unga bine.Acoperim pestele cu rondele de ceapa.Pe laterale punem restul legumelor.Acoperim pestele cu smantana si dam la cuptorul preincalzit la 150 de grade cca 40min(pana se rumeneste bine deasupra)..

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu legume si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou marinat