Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi

de mihaelar63 in Ficat, 25 Iul 2014 | 8022 vizualizari

 

Eu am folosit acest preparat ca gustare la iesirea la gradina . Alaturat de o garnitura cu pireu de cartofi , cartofi natur sau cus-cus poate servi si ca fel principal .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat pui
  • 1 pahar de lapte
  • 100 ml ulei masline
  • 150 gr prosciuto crudo feliat
  • 50 ml coniac
  • 5 catei usturoi
  • nucsoara
  • oregano
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
  • ardei rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi:

Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte .

Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano .

Impachetati ficateii [ cat va ajung feliile] in prosciutto . Fixati cu ajutorul unei scobitori .

Inttr-o tigaie incapatoare puneti la prajit in ulei usturoiul tocat si imediat si ficateii .

Stropiti cu coniac si puneti capacul .

Cand lichidul a scazut intoarceti ficateii sa se prajeasca si pe partea ceialalta .

Sarati.Scoateti scobitorile  si serviti cu mult patrunjel si ardei rosu tocat [ pentru culoare ] .

TIPS-URI

1

Sarati doar la sfarsit daca doriti ca ficateii sa ramana fragezi . Daca sarati la inceputul prepararii ei vor fi mai tari si mai fazi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui