La reteta cu nr 400, nu va aduc aduc ceva de sarbatoare, ci o mancarica rapida de ficatei, cu ceva legume, eu am folosit din legumele de la congelator, ca tot a venit primavara si congelatorul meu inca are provizii substantiale...
Ficateii fiind proaspeti nu a necesitat mult timp pentru prepararea pranzului.
Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele si se pune la calit cu 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie wok. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga ficateii de pui, se pune capac si se lasa pe foc 5 minute. Se adauga carnatul de porc taiat rondele, il puneti doar daca aveti, eu l-am folosit doar pt aroma de boia si cimbru si se continua inabusirea mancarii pentru alte 5 minute.
Legumele pe care eu le-am folosit au fost congelate. Ardeii rosii i-am taiat in tasii, ardeiul gras a fost taiat fidelute inainte de a fi pus in congelator, leurda am taiata-o si pe acesata in fasii mai groase. Am pus legumele, pe care nu le-am lasat sa se dezhete in prealabil, in tigaie peste celelalte. Ardeiul iute, l-am taiat pe lungime i-am scos semintele si nervurile, l-am tocat marunt si l-am pus si pe el in tigaie. Am amestecat toate ingredientele si le-am lasat la foc iute pentru 15 minute, pana ficateii au fost facuti suficient.
Am condimentat cu sare si piper si am servit mancarea calda cu paine de casa.
Pofta buna!!!!