Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi

de iry-gabriela in Ficat, 22 Apr 2015 | 3971 vizualizari

 

Cât am fost copil nu am putut suferi ficatul, pentru simplu fapt ca erau înecăciosi......crescând si înaintând în vârstă a devenit o mancare pe care o mananc cu placere, dar nu inaintea mazarei pe care o ador......

 

INGREDIENTE

  • Pentru ficat cu sos :
  • 0,500 kg de ficat pasăre,
  • o lingura ulei,
  • o lingura de bulion,
  • sare ,
  • piper,
  • 2 foi dafin.
  • Pentru piure:
  • 1 kg cartofi ,
  • 1 lingură unt,
  • un pahar cu lapte
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi:

Spălăm ficăței  si apoi ii punem intr-un vas in care am adăugat uleiul si  apa cât să îi cuprindă, foi dafin, dupa care i-am pus la fiert la foc mic.      

Se spumuieste cu o paletă cu găuri si se lasa sa fiarbă la foc mic până cand apa ajunge la jumatate iar ficățeii sunt fierți (dacă este cazul se mai piate adauga un pic de apa sar caldă).    

Din zeama rămasă se scot 2-3 linguri in care se va adauga lingura de bulion (amestecand pana se va subția bulionul formându-se o pastă) Astfel obținută se va adauga peste ficăței iar la final se va condimenta cu piper si sare după gust. Se va mai lasa la fiert doar 10 minute. Cartofii ii curățăm, spălăm si apoi ii punem la fiert cu un  pic de sare.    

Cand sunt fierți (făcând proba cu scobitoarea sau cu furculița), ii scurgem de zeama, dupa  care ii pisam bine adaugand apoi si untul.    

Apoi amestecand continuu, adaugăm treptat si laptele pana ajunge sa devină de consistență cremoasă. Dacă este cazul mai adaugam sare. De preferat a se servi imediat, in cazul meu cu ardei copti care sunt preferatii mei.

Poftă Bună! 

TIPS-URI

1

Cartofii se vor folosi la piure, doar cei albi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Terina rapida de ficat de pui