Cât am fost copil nu am putut suferi ficatul, pentru simplu fapt ca erau înecăciosi......crescând si înaintând în vârstă a devenit o mancare pe care o mananc cu placere, dar nu inaintea mazarei pe care o ador......
Spălăm ficăței si apoi ii punem intr-un vas in care am adăugat uleiul si apa cât să îi cuprindă, foi dafin, dupa care i-am pus la fiert la foc mic.
Se spumuieste cu o paletă cu găuri si se lasa sa fiarbă la foc mic până cand apa ajunge la jumatate iar ficățeii sunt fierți (dacă este cazul se mai piate adauga un pic de apa sar caldă).
Din zeama rămasă se scot 2-3 linguri in care se va adauga lingura de bulion (amestecand pana se va subția bulionul formându-se o pastă) Astfel obținută se va adauga peste ficăței iar la final se va condimenta cu piper si sare după gust. Se va mai lasa la fiert doar 10 minute. Cartofii ii curățăm, spălăm si apoi ii punem la fiert cu un pic de sare.
Cand sunt fierți (făcând proba cu scobitoarea sau cu furculița), ii scurgem de zeama, dupa care ii pisam bine adaugand apoi si untul.
Apoi amestecand continuu, adaugăm treptat si laptele pana ajunge sa devină de consistență cremoasă. Dacă este cazul mai adaugam sare. De preferat a se servi imediat, in cazul meu cu ardei copti care sunt preferatii mei.
Poftă Bună!
1
Cartofii se vor folosi la piure, doar cei albi.