Ficatei cu usturoi si smantana

de claudiaO in Ficat, 26 Iun 2014 | 7882 vizualizari

 

O reteta usoara, care ma scoate intotdeauana din dificultate.
Gustos si satios!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr ficatei de pui
  • 400 gr smantana fermentata
  • 6-7 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu usturoi si smantana:

Ficateii de pui ii spalam cu grija si taiem in 2 bucatile mai mari.

Punem uleiul in tigaie si calim putin 4 catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului. Adaugam ficateii si ii inabusim putin, apoi turnam vinul si lasam pe foc pana scade lichidul. Presaram sare si piper. Scoatem ficatii cand sunt gata si pregatim sosul.

Turnam smantana peste ce a mai ramas in tigaie, presaram sare, piper si busuioc si mestecam pana se omogenizeaza si incepe sa dea in clocot. Adaugam ficatetii si amestecam putin sa se acopere cu sos. Punem la final patrunjelul tocat marunt si putem servi.

 

TIPS-URI

1

Eu cu Edi am servit alaturi de o garnitura de orez simplu,iar sotul simpli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu usturoi si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu ceapa si nuci