Fettuccine cu sos alb si ciuperci

de laura_n in Paste, 27 Aug 2013 | 58710 vizualizari

 

Dintre toate tipurile de paste, acestea imi plac cel mai mult. Le-am pregatit cu ciuperci, sunca si sos alb de branza si smantana. Noua ne plac mult astfel preparate.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste fettuccine
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr sunca presata
  • 1 cub branza uscata (eu am avut niste branza framantata de capra)
  • 2 galbenusuri
  • 400 gr smantana
  • sare cu condimente
  • ulei masline
  • 2-3 catei usturoi zdrobiti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fettuccine cu sos alb si ciuperci:

Spalam ciupercile si le taiem felii. Sunca o taiem fasii. 

Punem o tigaie la incins, cateva linguri de ulei si aruncam ciupercile feliate. Dam la foc iute ca sa se rumeneasca, daca dam la foc mic, lasa apa si se inmoaie. Adaugam fasiile de sunca si doi catei de usturoi zdrobiti. Lasam focul un pic mai mic si lasam la rumenit.

Intre timp, punem pastele la fiert in apa, cu un varf de cutit de sare, timp de 7-8 minute.

Intr-un castron faramitam cubul de branza si adaugam galbenusurile. Amestecam rapid, adaugam smantana si punem sosul peste compozitia de ciuperci. Mai lasam pe foc aproximativ 5 - 6 minute, apoi dam deoparte.

Scurgem pastele, asezam cate o portie in fiecare farfurie si punem peste ele sos cu ciuperci si sunca. Presaram un pic de sare de mare cu condimente si servim.

Puteti acompania pastele cu un pahar cu vin alb.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

Alegeti sunca de calitate, altfel riscati ca odata pusa in tigaie sa se transforme in cauciuc, eu am patit-o.

3

Ciupercile se pot inlocui cu broccoli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fettuccine cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu brocoli