by Miremirc. Foarte buna a iesit!
Ptr foi:
Ptr crema:
Separam galbenusurile de albusuri. Pe primele le mixam cu zaharul, vanilia si mierea aprox. 5 minute. Adaugam laptele si uleiul si mai mixam putin. Amestecam faina cu cacaua, grisul si praful de copt. Adaugam pe rand cate o lingura din amestecul acesta la galbenusuri si mixam pana se incorporeaza toata cantitatea.
Batem albusurile spuma, apoi adaugam incet din compozitia de mai sus peste spuma de albusuri amestecand usor cu o spatula. Cand avem un aluat omogen, turnam jumatate din el intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Procedam la fel cu a doua foaie si apoi le lasam la racit.
Pentru crema, amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte si cu mierea. Gelatina o hidratam cu 3-4 linguri apa, apoi amestecam cu 50 de ml lapte la foc mic pana se dizolva. O lasam putin sa se raceaasca, apoi o turnam peste laptele condensat si le amestecam. Mixam bine frisca cu zaharul vanilat, apoi o amestecam cu compozitia de mai sus si dam la frigider pentru jumatate de ora.
Umplem foile cu crema si dam tava la frigider pentru minim 3 ore sau de pe o zi pe alta.
Se portioneaza si se serveste cu pofta.
1
cum sa verificati foile cand sunt coapte: apasati cu degetul in mijlocul foii si daca blatul se ridica inapoi este copt, daca ramane gropita il mai lasati cateva minute
2
aveti mare grija cum manevrati foile copae, sunt foarte fragede si fragile si trebuie indepartata foaia de copt inainte de asamblare