Felie de ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Ian 2011 | 11483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 10 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri rase amidon
  • 150 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 75 g zahar
  • vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • 50 g unt/margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de ciocolata:

Blat:

Galbenusurile se separa de albusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si ouale devin cremoase.Se adauga si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua.La sfarsit se pun si albusurile batute si se amesteca cu o lingura.

Compozitia se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Se de la cuptorul preincalzit pana se rumeneste pe margini.Se lasa la racit,apoi se taie in 3 fasii egale,pe latime.

Crema:

Laptele se pune intr-o cratita,la incalzit.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase.

La crema de oua se adauga amidonul si se omogenizeaza bine.Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste crema,amestecand energic.Amestecul se toarna in cratita in care am incalzit laptele si se pune la foc mic,amestecand incontinuu pana se ingroase.

Ciocolata se topeste la microunde si se amesteca in crema de ou.

Gelatina se pune intr-o cana cu 2-3 linguri de apa rece.Cand gelatina a absorbit toata apa se dizolva la bain-marie sau cateva secunde la microunde.Gelatina NU trebuie sa fiarba,doar sa se dizolve.Gelatina dizolvata se amesteca cu 2-3 linguri de crema,apoi se amesteca si cu restul cremei.Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema

Asamblare:

Din crema se opresc 4-5 linguri crema.Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima fasie de blat,se insiropeaza si se acopera cu 1/2 din crema,se acopera cu alt blat insiropat restul de crema si se acopera cu ultimul blat insiropat.Marginile prajiturii se imbraca in crema oprita.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe bain marie impreuna cu laptele si untul/margarina.Glazura se toarna calduta pe toata suprafata prajiturii,avand grija sa se prelinga pe margini.Se decoreaza cu bombonele de ciocolata si drajeuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Parfum din insule