Fatteh-Vita adaptat

de alice_ciobanu in Vita, 15 Apr 2011 | 7659 vizualizari

 

O reţetă faină, inspirată din bucătăria arabă. O reţetă împrovizată pentru că nu aveam carne de vită în casă la momentul respectiv, aşa încât am făcut-o cu carne tocată de vită. Când voi avea chef sa reiterez acest fel de mâncare... voi face ori cu pui, ori cu vită... dar va fi altceva... o altă reţetă.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez basmati
  • 2 linguri unt
  • 350 gr carne de vită tocată
  • 500 ml supă de carne
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 linguri tahini
  • o pâine arabă mare
  • un borcan de iaurt mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fatteh-Vita adaptat:

Se fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o găsiţi, de regulă scrisă pe fiecare pungă de orez sau aici.

Carnea tocată se pune la rumenit într-un ceaun cu puţină apă, condimente tarhon, delikat, boia de ardei dulce şi se lasă la făcut cam 20 minute.

Separat se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă cu tahini şi iaurt. Într-un vas întins se stropeşte cu puţin ulei de măsline, apoi se rupe o pâine arabă mare în mai multe bucăţele. Pâinea trebuie să fi fost puţin rumenită în cuptor pentru a deveni crocantă, casantă. Se pune apoi peste aceasta puţin din zeama de carne, apoi orezul fiert, carnea făcută şi sosul de iaurt. Se nivelează bine şi se consumă imediat.

Se poate reîncălzi şi la microunde pentru a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fatteh-Vita adaptat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

bucatarimcudiana 1

15.04.2011, 23:21

LUK 1

16.04.2011, 07:06

buna mancare

mihaelar63 1

16.04.2011, 07:39

Imi place
Am sa salvez reteta, dar dupa cum si tu spui ca nu-ti iese o mancare la fel , asa si mie mai mult ca sigur imi va iesi altceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]