Fasolica de post

de Ina in Mancaruri de post, 27 Apr 2010 | 5262 vizualizari

 

Desi unii spun ca este "mancarea saracului", eu o gatesc cu placere de fiecare data. Nimic nu se compara cu mirosul de fasole fierbinte imbinat cu cel de marar verde tocat...

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole uscata
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un borcan cu rosii in bulion
  • 3 linguri ulei
  • sare,
  • marar
  • 80 ml. otet in care au stat ardei iuti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolica de post:

    Fasolea se lasa cateva ore in apa, pentru a se inmuia. Se arunca apa, apoi se pune la fiert in alta apa, aruncand de inca doua ori apa in care fierbe, pentru a inlatura toxinele.

    Punem intr-o oala sub presiune fasolea, legumele tocate marunt, sare, 3 linguri de ulei si 4 litri apa fierbinte. Punem capacul  si lasam la foc mic 40 minute.

    Oprim focul, potrivim de sare,  adaugam mararul tocat si otetul de la ardei iute.

TIPS-URI

1

De post

2

Otet putem adauga si in farfurie, in momentul servirii, mancarea capatand un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:07

Ina sa stii ca este preferata lui George............... asa ca poti sa-l inviti la o portie..............

Ina 1

28.04.2010, 16:00

rivka, la fasole mararul se preteaza cel mai bine! Ia sa incerci!

Ina 1

28.04.2010, 16:02

medioto, sa-l invit cand e si sotul acasa, sau nu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu usturoi