Fasole scazuta

de cristina_s_world in Mancaruri de post, 16 Oct 2012 | 8739 vizualizari

 

Mancarea aceasta de post vine din vremuri de mult apuse. Asa facea mamaia mea mancarea asta si asa o stie de cand era copila. Satioasa, gustoasa, multa - cam asa as putea descrie in doar trei cuvinte fasolea asta scazuta.
Nu se face in oale mici, ci numai in oale grele si mari. Mancare de cantina, pentru oameni multi si flamanzi.

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg fasole boabe, uscata
  • - o ceapa mare
  • - 100 ml ulei
  • - doua lunguri pasta de tomate
  • - un ardei gras sau capia, rosu
  • - o foaie de dafin
  • - sare si piper macinat
  • - o lingurita de cimbru uscat
  • - patrunjel verde - optional
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta:

Boabele de fasole le-am curatat de gunoaie, le-am spalat intr-o strecuratoare si le-am pus la inmuiat in apa multa si rece pana a doua zi de dimineata.
A doua zi am pus o oala mare cu apa la foc si cand a inceput sa fiarba am adaugat fasolea scursa de apa in care a stat la inmuiat si am dat focul mai mic. Am mai pus o oala cu apa la fiert. Cand fasolea a inceput sa fiarba am scurs-o de apa si am turnat peste ea, in oala, apa fiarta din a doua oala. Aceasta etapa am mai repetat-o inca o data.

Am avut grija ca apa sa nu depaseasca cu mai mult de doua degete fasolea si am lasa-to la foc mic, cu o foaie de dafin adaugata, pana cand apa a scazut la nivelul stratului de fasole iar boabele au fost fierte.

Daca fasolea nu se fierbe pana cand scade apa, mai adaugam un pic de apa fierbinte si continuam fierberea pana cand suntem multumite de rezultat.
Cand fasolea este fiarta bine si apa a scazut, am scos frunza de dafin si am pregatit sosul de bulion. Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in ulei impreuna cu arediul gras taiat marunt, o jumatate de ligurita de sare si un varf de lingurita piper macinat . Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat pasta de tomate si am mai lasat pe foc mic, amestecand mereu, vreo 3 minute. Acest amestec fierbinte l-am turnat peste fasolea ce fierbea mocnit si am amestecat bine. Am potrivit gustul cu sare si am mai lasat sa fiarba 10 minute. Am oprit focul si am adaugat cimbrul uscat.

Se poate adauga si patrunjel verde, tocat marunt.

Mancarea am servit-o fierbinte, alaturi de muraturi asortate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aceasta mancare este conforma cu dieta Montignac, faza I.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat