"Reteta inspirata de toamna"
M-am inspirat dupa reteta Danielei Andrei: https://www.bucataras.ro/retete/fasole-facaluita-cu-ceapa-caramelizata-20123.html.
Am schimbat denumirea deoarece fasolea nu este batuta, nici frecata, nici facaluita, este mixata.
Am pus mai mult ulei in compozitie.
Bulionul l-am inlocuit cu boia.
Am caramelizat foarte bine toata ceapa.
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara.
Se pune la fiert in apa cu vegeta.
Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit.
Se pune in robot si se mixeaza, adaugand usturoiul pisat si 100 ml ulei pana rezulta o pasta cremoasa.
Se potriveste de sare si se pune intr-un castron.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pun 50 ml ulei si ceapa si se caleste.
Se presara sare si piper.
Cand este inmuiata, se adauga zaharul si se caleste in continuare.
Aproape de final, se adauga si boiaua.
Se caleste pana capata o culoare maronie inchisa. (noua asa ne place caramelizata bine)
Se pune in castron peste fasole distribuita pe toata suprafata.
Se mananca rece.
Pofta Buna!