Fasolea este o sursa de proteine fara grasime! asta daca nu o preparam cu ciolan afumat :)
Cand apa devine galbuie va trebui s-o schimbam. Strecuram intr-o sita mare si apoi umplem oala cu apa fierbinte si continuam fierberea. Ar fi bine sa schimbam apa de 2-3 ori. Cat timp fierbe fasolea vom pregati legumele si carnita. Ciolanul afumat, fara os, il taiem felii, se poate perpeli inainte putin intr-o tigaie de teflon, fara grasime. Curatam 1 morcov, jumatate de telina, o ceapa si un ardei gras, le spalam si le taiem cubulete. Cand fasolea este aproape fiarta adaugam legumele si ciolanul feliute si condimentam cu sare, piper, cimbru si menta, foi de dafin. Condimentele sunt esentiale! Cand au fiert si legumele adaugam 2 linguri de bulion si o capatana de usturoi pisat. Mai lasam 5-10 minute la fiert si gata! Presaram leustean verde tocat, din belsug. Se serveste cu castraveciori si gogosari in otet.