Fasole cu ciolan

de LeBlogPiquant in Porc, 10 Noi 2010 | 12699 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Una bucata ciolan afumat
  • 600g fasole,
  • 3 cepe
  • 3 morcovi,
  • 1 bucatica de telina,
  • 2-3 rosii proaspete, sau o conserva de rosii,
  • cimbru, foi de dafin, verdeata
  • un praf de scortisoara (stiu ca poate suna ciudat, dar am descoperit acum ceva timp ca fasolea si scortisoara sunt best friends)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Fasolea se pune seara in apa. Se fierbe in 2-3 ape, care se arunca. (Sau puteti sari peste etapa asta daca folositi fasole la conserva - pt. cei grabiti... sau puturosi - ca mine :p). Se fierbe ciolanul vreo 20 de min, apoi se dezoseaza.

Tocati legumele.

Puneti intr-o cratita cateva linguri de ulei, apoi ceapa cu sare, piper si cimbru.

Dupa vreo 5 minute, adaugati morcovii si telina, si lasati sa se rumeneasca la foc mic vreo 15 minute.
Apoi puneti si carnita de pe ciolan si fasolea. Adaugati apa cat sa acopere totul si lasati sa fiarba la foc mic pana se patrunde fasolea. Daca aveti la indemana, aruncati si cateva frunze de dafin in cratita. La sfarsit adaugati rosiile, completati cu sare si piper, si presarati cu verdeata. Done!  (Cica e bun cu ceva castraveti/gogosari dar eu nu aveam prin frigider.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

11.11.2010, 11:53

in saptamana asta chiar am vrut sa fac si eu :fasole cu ciolan da mai bine ca mi-ai luat-o inainte pentruca mancam cu mare pofta aceasta mancare si apoi ma multumesc si cu o porrtie cat de mica de la tine ca arata grozav

LeBlogPiquant 1

11.11.2010, 12:55

Cu ce a mai mare placere mamaielena

lacrimioara 1

12.11.2010, 10:19

bunatate

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan afumat