"Retete de suflet"
Fasolea se alege, se spala si se pune in apa rece de seara pana dimineata.
In vasul slow cooker Crock-Pot punem fasolea boabe scursa de apa.
Se pun morcovul, ceapa si albitura curatate si lasate intregi.
Se presara vegeta si piper.
Se pune apa peste nivelul boabelor.
Se pune vasul in aparat, se pune capacul, se pune pe pozitia High si se lasa 5 ore.
Cand este fiarta, se strecoara, se scoate zarzavatul si se lasa la racit.
Se pune in robot si se mixeaza, adaugand usturoiul pisat si 100 ml ulei pana rezulta o pasta cremoasa.
Se potriveste de sare si se pune intr-un vas.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pun 50 ml ulei si ceapa si se caleste.
Se presara sare si piper.
Cand este inmuiata, se adauga zaharul si se caleste in continuare.
Aproape de final, se adauga si boiaua.
Se caleste pana capata o culoare maronie. (noua asa ne place caramelizata bine)
Se pune in vas peste fasole distribuita pe toata suprafata.
Se mananca rece.
Pofta Buna!