Fasole bătută (frecată)

de ionix in Mancaruri de legume, 3 Noi 2010 | 15371 vizualizari

 

dedicatie pentru barbati... o mancare mult prea grasa... nu va las sa papati :))
eu ii zic iahnie... dar am vazut ca se spune corect "fasole batuta" :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasolea fiarta:
  • 300 g de fasole
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • Pentru sosul de pe fasole:
  • carnati semi-afumati
  • o ceapa
  • o lingura cu paste de tomate
  • 3 linguri cu ulei
  • o lingura cu apa
  • Pentru frecat fasolea:
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • doua cepe
  • 7-8 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole bătută (frecată):

Incepem prin a pune fasolea la fiert cu ceapa si moccovul. Ceapa si morcovul se curata de coaja dar se pun la fiert intregi. La fiert punem si putin tarhon si sare. Fasolea se fierbe la foc iute, pentru a nu lua apa. Cand fasolea a fiert, o scurgem bine si o punem la racit. Ceapa si morcovul le aruncam. Dupa ce s-a racit, dam fasolea prin masina de tocat.

Frecam fasolea cu uleiul de masline. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam marunt ceapa si usturoiul iar apoi le adaugam peste fasolea frecata.

pregatim prajeala:

Punem uleiul la incins si prajim carnaciorii. Scoatem carnatii din tigaie, dupa ce s-au prajit. In uleiul in care am prajit carnatii, punem ceapa la calit. Cand incepe a deveni maronie adaugam pasta de tomate si o lingura cu apa. Lasam vreo 4-5 minute pana scade putin iar apoi punem sosul peste fasolea batuta. Asezam si carnaciorii si presaram patrunjel proaspat.

Se serveste rece pe paine.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

fasolea daca n-o fierbi la foc iute, risti sa ramai cu ea nefiarta... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole bătută (frecată)" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasolica uscata cu carnati si afumatura