Fasole batuta

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 7 Mar 2011 | 7443 vizualizari

 

De astazi a inceput Postul Pastelui.Ce spuneti, va servesc cu o fasolica batuta?

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 2-3 linguri bulion
  • cimbru
  • ulei
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat(eu de obicei o las de seara pana dimineata)in apa rece. A doua zi o punem la fiert , lasam sa dea in cateva clocote si aruncam apoi apa. Schimbam apa de doua ori iar apoi lasam fasolea la fiert in apa cat sa depaseasca nivelul boabelor de fasole .

Curatam intre timp legumele(2 cepe,ardeiul gras, morcovul , telina) le spalam , le taiem sau le dam prin razatoare si cand fasolea este pe jumatate fiarta le adaugam in oala.Condimentam cu sare si adaugam si putin cimbru .Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.Lasam pana cand totul este fiert si apa a scazut.Tragem vasul de pe foc , lasam putin sa se racoreasca apoi scurgem fasolea de zeama ( dar nu o aruncam).

Dam fasolea fie prin masina de tocat fie mixam cu ajutorul blenderului.Amestecam bine cu usturoiul zdrobit si condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam cate putina zeama de fasole pana cand obtinem o consistenta dorita si amestecam bine.Separat intr-o tigaie incingem ulei si calim ceapa taiata solzisori peste care am presarat putina sare.Cand aceasta incepe sa devina aurie scurgem uleiul si il punem peste fasolea mixata si amestecam bine.Peste ceapa calita adaugam bulionul,  amestecam continuu si lasam cateva minute pe foc.Asezam fasolea batuta intr-un vas iar deasupra garnisim cu ceapa calita.

Servim cu paine prajita si muraturi.

Este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]