Fasole batuta

de Brindusa in Mancaruri de post, 21 Dec 2010 | 4279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole uscata, spalata si fara impuritati
  • 1 l de apa + 2 l apa
  • 1 morcov
  • 1 frunza de dafin
  • 3 cepe
  • 1-2 capatani de usturoi
  • 100- 150ml ulei
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Pune  fasolea in 1 l de apa si da un clocot. In timpul asta pune la fiert si restul de apa. Scurge fasolea si pune peste ea cei 2 l de apa fiarta. Adauga morcovul, dafinul si fierbe la foc mic pana ce fasolea e foarte fiarta. Daca apa scade foarte mult, mai pune putina apa fiarta

Taie ceapa foarte fin si caleste-o bine 1n 100 ml de ulei.

Strecoara fasolea si paseaz-o bine cu ajutorul unui blender vertical. Poti pune si un polonic din apa in care a fiert. Adauga 3/4 din ceapa calita, 1 capatana de usturoi zdobit si sare. Amesteca bine. Gusta si mai adauga usturoi si ulei daca asa iti place.

Pune fasolea pe o farfurie si orneaz-o cu restul de ceapa prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete orientale- a la Vladut