Fasole bătută

de Dana_Retetegg in Mancaruri de post, 18 Dec 2010 | 4964 vizualizari

 

Desi acum toata lumea deja a intrat in spiritul sarbatorilor si fiecare se gandeste la bunatatile de pe masa de Craciun, inca mai avem cateva zile de post.
Asa ca eu va propun o reteta foarte cunoscuta si apreciata in post: fasole batuta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • 2 cepe
  • 100 gr rosii in sos tomat
  • 2 linguri pasta de tomate
  • oregano
  • busuioc
  • cimbru
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole bătută:

Fasolea am lasat-o la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi am fiert-o timp de 3 ore, schimband de cateva ori apa.

Cand fasolea a fiert, am scurs-o de apa si apoi am amestecat-o cu robotul impreuna cu usturoi, sare, boia, 2 linguri de ulei.

Intr-o tigaie am calit in 2 linguri de ulei ceapa maruntita, peste care am adaugat pasta de tomate si rosiile. Cand este gata potrivim de sare si adaugam condimentele.

Am servit fasolea batuta pe paine coapta, cu "topping" de sos de rosii.

E foarte gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole bătută" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez picant cu naut