E simplu, ai pofte de chestii banale dar le dai gust, pentru ca inca mai gasesti in piata o ceapa verde, un ardei rosu, pipernicit ce-i drept, dar care are gust. Si uite asa ceva banal la indemana oricui se poate transforma in ceva delicios ce-ti incanta papilele.....
Cand iti vine pofta asa spre 12 ale noptii, pui repede fasolea la inmuiat ca dimineata cand o pui la fiert sa nu mai stai asa mult sa astepti pana fierbe. Deci punem fasolea sa fiarba, schimbam de 2 ori apa si a treia oara lasam sa scada apa cat sa ramana de 2 degete acoperita fasolea. Separat taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete marunte, baconul tot in cubulete marunte, punem ulei in tigaie, punem totul laolalta, adaugam si vegeta si lasam sa se caleasca totul la foc mic, nu ne grabim ( graba strica treaba si ''fengsuiu'' ), adaugam 1-2 linguri de zeama din cratita cu fasole fiarta si apoi sucul de rosii si lasam cca 10 min in tihna sa boloboroseasca si sa se imprieteneasca legumele cu baconul. Rasturnam continutul tigaii in cratita cu fasole fiarta si o lasam la foc mic cca 20 min, potrivim de sare, daca mai este nevoie, punem si-o ploaie de piper macinat si iute scoatem niste muraturi si savuram cu pofta ce-am poftit-o.