Farfalle la cuptor cu vinete si sos de iaurt cu branza Feta

de Satisfyyourcravings in Farfalle, 14 Dec 2018 | 2732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 grame farfelle sau alte paste de marime medie
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 200 grame carne tocata de porc sau vita
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 lingura mix de condimente Delikat pentru sarmale
  • 70 grame pasta tomate
  • 75 grame branza Feta
  • 100 iaurt grecesc
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle la cuptor cu vinete si sos de iaurt cu branza Feta:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa. 

Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin. Vanata si ardeiul se taie in cuburi de 1 cm.

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu si se soteaza ceapa, impreuna cu oregano si scortisoara, 2 minute. 

Se adauga vanata si ardeiul si se mai gatesc 8-10 minute. In ultimul minut, se adauga usturoiul. Se adauga carnea tocata si condimentele Delikat. Se gatesc 5 minute. In ultimele 2 minute se adauga pasta de tomate si 6 linguri apa. Se adauga sare si piper dupa gust.

Intre timp, se amesteca iaurtul cu branza Feta. Se adauga sare si piper dupa gust. Se adauga 1/4 din cantitea de iaurt peste paste si se amesteca bine. 

Se transfera mixul de carne intr-un vas potrivit pentru cuptor, daca este nevoie. Se adauga pastele deasupra in strat uniform, apoi sosul de iaurt. Se gateste 10-15 minute la cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle la cuptor cu vinete si sos de iaurt cu branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]