Farfalle cu sos ragu

de madi_marin in Farfalle, 31 Ian 2014 | 6056 vizualizari

 

Mie sosul ăsta îmi place foarte tare. L-am folosit la lasagna, dar de data asta am ales niste farfalle sau fundiţe şi au ieşit foarte gustoase. Vă invit la masă!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată amestec
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceaşcă suc de roşii concentrat
  • vin roşu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 linguriţă de mustar cu vin şi coacăze (opţional - de la Cora)
  • farfalle
  • ulei
  • parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu sos ragu:

Pentru sos : se toacă ceapa şi usturoiul, iar morcovul se rade fin. Se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi puţină apă (sau supă de carne nesărată) şi se lasă să fiarbă împreună. Când carnea e aproape gata, se adaugă sucul de roşii,muştarul,  vinul, sare, piper şi cimbru. Se lasă să scadă puţin sosul şi să se întrepătrundă aromele. Când e gata se dă deoparte.

Pastele se fierb 10 minute în apă cu sare şi puţin ulei, după care se curg , dar nu foarte bine şi se amestecă cu sos.

Se serevesc cu parmezan ras presărat deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu sos ragu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

deyutzky 1

01.02.2014, 09:15

foarte bune!

Rocsi 1

01.02.2014, 20:11

Sunt super faine!

diaconta 1

01.02.2014, 23:07

si ce-mi plac "funditele" astea,le gasesc asa mai ...cochete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu pui, ciuperci si mascarpone