Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat

de Doralinda in Farfalle, 7 Iun 2013 | 3931 vizualizari

 

O reteta rapida si gustoasa! Nu e nevoie de descriere, deja numele zice tot! Asa cum ati observat cred, grecii folosesc aproape in orice mancare oregon sub variante proaspata sau uscat, eu am pe balcon un ghiveci de oregon care e foarte rezistent la orice temperatura(cel putin la noi) si din care ma servesc de cate ori am nevoie. E o planta usor de intretinut, nu e ca mararul sau leusteanul care trebuie sa o verifici in fiecare zi si da un gust si miros minunat preparatelor.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr farfale
  • Ptr pesto:
  • 100 branza feta rasa
  • jumatate buchet patrunjel
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita capere
  • 5 linguri oregano proaspat
  • 1 ceapa mica tocata gros
  • 5 masline vrezi fara samburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat:

Fierbeti pastele in apa sarata si apoi strecurati-le.

Puneti toate celelalte ingrediente intr-un blender si amestecati pana devine o crema mai groasa.

Amestecati compozitia de pesto cu pastele si ...gata de servit!

Rapid nu?!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui maslinele verzi cu cele negre grecesti, kalamon (regiunea kalamata)

2

daca nu va place prea iute, atunci puneti doar o bucata de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu pesto alla genovese si nu numai...