Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat

de Doralinda in Farfalle, 7 Iun 2013 | 3790 vizualizari

 

O reteta rapida si gustoasa! Nu e nevoie de descriere, deja numele zice tot! Asa cum ati observat cred, grecii folosesc aproape in orice mancare oregon sub variante proaspata sau uscat, eu am pe balcon un ghiveci de oregon care e foarte rezistent la orice temperatura(cel putin la noi) si din care ma servesc de cate ori am nevoie. E o planta usor de intretinut, nu e ca mararul sau leusteanul care trebuie sa o verifici in fiecare zi si da un gust si miros minunat preparatelor.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr farfale
  • Ptr pesto:
  • 100 branza feta rasa
  • jumatate buchet patrunjel
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita capere
  • 5 linguri oregano proaspat
  • 1 ceapa mica tocata gros
  • 5 masline vrezi fara samburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat:

Fierbeti pastele in apa sarata si apoi strecurati-le.

Puneti toate celelalte ingrediente intr-un blender si amestecati pana devine o crema mai groasa.

Amestecati compozitia de pesto cu pastele si ...gata de servit!

Rapid nu?!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui maslinele verzi cu cele negre grecesti, kalamon (regiunea kalamata)

2

daca nu va place prea iute, atunci puneti doar o bucata de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu pesto alla genovese si nu numai...