Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu margarina.Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara(sau patrata)tapetata cu hartie de copt.
Se taie nectarinele in patru si se scoate samburele.Se calesc intr-o cantitate mica de apa cca 5 min.Se spala afinele si se lasa la scurs.Jumatate din cantitatea de afine se paseaza formandu-se un pireu.
Se prepara glazura transparenta din praful de tort gelle,25 gr zahar si 250 ml apa.
Se amesteca branza de vaci cu iaurt,sucul de lamaie si zaharul.;se adauga si glazura transparenta. Se imparte compozitia in doua;intr-o jumatate se pune pireul de afine,folosind o furculita subtire,incat sa se formeze un model marmorat.
In forma se aseaza blatul de biscuiti,se aseaza 1/2 din creama alba.Se aseaza nectarinele si niste afine si se acopera cu restul de crema alba si cea marmorata se pune deasupra.
Se mai pun afine deasupra ca si decor.Prajitura se da la frigider cel putin 5 ore.Se scoate din forma si se taie felii.
pofta buna