Fantezie de vara

de 28_andreea in Prajituri, 19 Noi 2010 | 6653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 300gr biscuiti simpli
  • 200 gr margarina RAMA
  • umplutura
  • 1 kg nectarine
  • 300 gr afine
  • 200 gr zahar
  • 600 gr branza de vaci
  • 300 gr iaurt natur
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 plic tort gelle transparent
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie de vara:

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu margarina.Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara(sau patrata)tapetata cu hartie de copt.

Se taie nectarinele in patru si se scoate samburele.Se calesc intr-o cantitate mica de apa cca 5 min.Se spala afinele si se lasa la scurs.Jumatate din cantitatea de afine se paseaza formandu-se un pireu.

Se prepara glazura transparenta din praful de tort gelle,25 gr zahar si 250 ml apa.

Se amesteca branza de vaci cu iaurt,sucul de lamaie si zaharul.;se adauga si glazura transparenta. Se imparte compozitia in doua;intr-o jumatate se pune pireul de afine,folosind o furculita subtire,incat sa se formeze un model marmorat.

In forma se aseaza blatul de biscuiti,se aseaza 1/2 din creama alba.Se aseaza nectarinele si niste afine si se acopera cu restul de crema alba si cea marmorata se pune deasupra.

Se mai pun afine deasupra ca si decor.Prajitura se da la frigider cel putin 5 ore.Se scoate din forma si se taie felii.
pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie de vara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post