Falafel de casa ( chiftele de naut )

de UrsanMihaela in Mancaruri de legume, 29 Ian 2018 | 4194 vizualizari

 

Aveam naut si am cautat pe net retete si falafelul a fost alegerea mea de atunci .
Am repetat reteta si mereu am ramas placut impresionata de aroma acestor chiftelute, numite falafel .

 

INGREDIENTE

  • 300 g naut uscat
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodium
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 2 buc oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel de casa ( chiftele de naut ):

    Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie suficienta ) .

   Se paseaza nautul in robotul de bucatarie sau se toaca de doua ori cu masina de tocat carne, impreuna cu condimentele, usturoiul, ceapa si patrunjelul.

   Aceasta compozitie rezultata se combina cele doua oua, cu faina, bicarbonatul si sarea .

   Se omogenizeaza bine compozitia.Se incinge uleiul la foc mare, intr-o tigaie adanca, pentru a praji falafelul in baie de ulei

   Se formeaza bilute cu mainile, fara a comprima prea mult aluatul .

   Se prajesc cate 2 - 3 bilute odata, nu mai mult, caci preparatul necesita o temperatura mare a uleiului pentru a se pastra forma iar daca adaugm mai multe deodata scadem temperatura uleiului .

   Se rumeneste falafelul bine si se scoate intr-un vas tapetat cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei .

   Se serveste cu cartofi prajiti sau mujdei de usturoi .

   Eu am preparat o salata din ridichie neagra alaturi de falafel .

TIPS-URI

1

Reteta preparata de mine este cu ou, dar se poate prepara foarte bine fara ou .

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel de casa ( chiftele de naut )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

30.01.2018, 11:49

Bune!

Rocsi 1

31.01.2018, 19:45

Sunt foarte bune aceste chiftelute!

elucubratiiculinare 1

02.02.2018, 09:40

foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata in sos Bechamel