Eureka--reteta de peste 100 de ani

de adnia in Prajituri, 6 Sep 2013 | 4134 vizualizari

 

Vazand cat de mult ati apreciat reteta veche de Ernestines din bucataria Casei Capsa, am adus astazi o alta prajitura foarte gustoasa, Eureka. Si daca va incanta si pe voi, va invit s-o preparati si sa-mi spuneti si mie cum a iesit!
Reteta este una foarte simpla, rapida, iar rezultatul este foarte savuros.

 

INGREDIENTE

  • -125 g unt la temperatura camerei
  • -125 g zahar
  • -170 g faina alba de grau
  • -1 ou intreg
  • -4 galbenusuri
  • -1 cana mure proaspete
  • -1 ceasca migdale crude
  • -zahar pudra pentru finisare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eureka--reteta de peste 100 de ani:

Untul se alifiaza si se mixeaza intr-un bol, impreuna cu zaharul, pana cand acesta se topeste si se obtine o spuma fina. Apoi, lucrand tot cu mixerul, se incorporeaza oul, apoi cate putin din faina, galbenusurile (pe rand) si restul de faina. In final, se va obtine o pasta fina. 

Se trece la montarea prajiturii: intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna cu lingura jumatate din aluat, se presara murele proaspete, iar dupa aceea se toarna si restul de aluat. Se niveleaza bine cu lingura inmuiata in apa. Ultimul pas este ca prajitura sa se decoreze cu migdale crude, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, pana trece testul scobitorii. Se lasa la racorit, apoi se scoate pe un gratar si se pudreaza cu zahar pudra. Dupa ce s-a racit se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eureka--reteta de peste 100 de ani" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la rece