Vazand cat de mult ati apreciat reteta veche de Ernestines din bucataria Casei Capsa, am adus astazi o alta prajitura foarte gustoasa, Eureka. Si daca va incanta si pe voi, va invit s-o preparati si sa-mi spuneti si mie cum a iesit!
Reteta este una foarte simpla, rapida, iar rezultatul este foarte savuros.
Untul se alifiaza si se mixeaza intr-un bol, impreuna cu zaharul, pana cand acesta se topeste si se obtine o spuma fina. Apoi, lucrand tot cu mixerul, se incorporeaza oul, apoi cate putin din faina, galbenusurile (pe rand) si restul de faina. In final, se va obtine o pasta fina.
Se trece la montarea prajiturii: intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna cu lingura jumatate din aluat, se presara murele proaspete, iar dupa aceea se toarna si restul de aluat. Se niveleaza bine cu lingura inmuiata in apa. Ultimul pas este ca prajitura sa se decoreze cu migdale crude, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, pana trece testul scobitorii. Se lasa la racorit, apoi se scoate pe un gratar si se pudreaza cu zahar pudra. Dupa ce s-a racit se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!