Escalop de porc cu ciuperci brune

de mirela0911 in Porc, 7 Noi 2021 | 9063 vizualizari

 

O mancare tare gustoasa si perfecta pentru masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 600 g cotlet de porc
  • 250 g ciuperci champignon brune
  • 1 ceapa alba
  • 5 lg ulei de floarea soarelui
  • sare, piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lgt maghiran
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci brune:

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun bucatile de carne si se calesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in uleiul ramas de la calirea carnii.

Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Se pun peste ceapa si se calesc 5 minute impreuna.

Se adauga 1 lgt de boia dulce, se amesteca apoi se toarna apa fierbinte. Se lasa sa dea in clocot apoi se pune si carnea inapoi in cratita. Se mai toarna apa cat sa treaca peste nivelul carnii, se aduce la punctul de fierbere, se face focul mic si se acopera cratita. Se lasa la fiert pana cand carnea este bine facuta. 

Spre final se toarna vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul, apoi se pune sosul de rosii, crenguta de cimbru si maghiranul. Se lasa sa fiarba  cateva minute iar la final se adauga usturoiul. Se mai lasa 2 minute dupa care se stinge focul, se pune patrunjelul si se acopera cratita pana la servire.

Se serveste cu un piure de cartofi sau cu orice altceva preferati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (18)

Rocsi 1

13.11.2021, 20:42

O mare, mare bunatate de preparat!

Ksenya 1

22.11.2021, 11:12

imi place!

Anett 1

02.12.2021, 15:18

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci