Escalop de porc cu ciuperci brune

de mirela0911 in Porc, 7 Noi 2021 | 11767 vizualizari

 

O mancare tare gustoasa si perfecta pentru masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 600 g cotlet de porc
  • 250 g ciuperci champignon brune
  • 1 ceapa alba
  • 5 lg ulei de floarea soarelui
  • sare, piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lgt maghiran
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci brune:

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun bucatile de carne si se calesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in uleiul ramas de la calirea carnii.

Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Se pun peste ceapa si se calesc 5 minute impreuna.

Se adauga 1 lgt de boia dulce, se amesteca apoi se toarna apa fierbinte. Se lasa sa dea in clocot apoi se pune si carnea inapoi in cratita. Se mai toarna apa cat sa treaca peste nivelul carnii, se aduce la punctul de fierbere, se face focul mic si se acopera cratita. Se lasa la fiert pana cand carnea este bine facuta. 

Spre final se toarna vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul, apoi se pune sosul de rosii, crenguta de cimbru si maghiranul. Se lasa sa fiarba  cateva minute iar la final se adauga usturoiul. Se mai lasa 2 minute dupa care se stinge focul, se pune patrunjelul si se acopera cratita pana la servire.

Se serveste cu un piure de cartofi sau cu orice altceva preferati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar