Ensaimadas cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 2 Iul 2009 | 4106 vizualizari

 

Laura Adamache asa le-a botezat...la mine nu stiu daca se mai cheama "ensaimadas" daca am pus ciocolata,dar asa primisem comanda...:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 50 g unt
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 oua 
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 400 g ciocolata Finetti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ensaimadas cu ciocolata:

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 8 bile pe care le intindem pe lungime.O ungem cu un strat generos de ciocolata.

Rulam pe lungime,formand un sul subtire,pe care-l rulam sub forma de spirala.

Punem spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut,aproximativ jumatate de ora.

Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu zahar.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ensaimadas cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Oana 1

02.07.2009, 12:59

Miammmm Cred ca merg umplute si cu gem, nu?

Miha 1

02.07.2009, 13:12

Da,Oana,merg umplute cu orice.Eu am avut comanda de ciocolata! E un aluat super usor de lucrat si cand l-am scos din cuva masinii de paine era plin de basicute ,exact ca si aluatul de cozonac.

adry88 1

19.05.2011, 16:15

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Extasy cu patru feluri de bezea