Empanadas cu carne de porc si praz

de Poliana in Porc, 1 Feb 2013 | 6902 vizualizari

 

Sunt atat de bune ca nu te mai saturi de ele, si le-ai putea manca nu doar ca aperitiv, ci si ca fel principal.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 gr faina
  • 120 gr unt
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita zahar
  • 30 ml apa rece
  • Umplutura
  • 100 gr carne de porc tocata
  • 1 praz mare
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr spanac
  • 1 ou
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr branza de capra
  • 200 gr crema de branzade vaci
  • busioc
  • 3 catei usturoi
  • sare, piper
  • 1 ou + o lingura lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu carne de porc si praz:

Mai intai si mai intai pregatim aluatul. Cernem faina iar in mijloc punem untul taiat cubulete, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La sfarsit adaugam apa rece (de la frigider) si mai amestecam de cateva ori pana cand e incorporata complet. Dam aluatul la rece pentru o ora.

Prazul il taiem rondele si il calim pentru cateva minute intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Cand este inmuiat adaugam si carnea de porc (tocata) si lasam pe foc pana se patrunde putin. Daca mai este cazul adaugam si putina apa. Spanacul (eu am avut congelat) il tocam marunt si-l adaugam in tigaie. Usutoiul si busuiocul tocate marunt le punem si pe ele in amestec, punem un capac, apa daca este cazul, si lasam 2-3 minute pe foc sa se inabuse.
Luam tigaia de pe foc si lasam compozitia putin la racit. Separat amestecam cascavalul razuit cu branza de capra, branza de vaci si cu oul. Adaugam crema de branza peste compozitia din tigaie si amestecam bine. Potrivim de sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie subtire de 2-3mm grosime, din care decupam cercuri cu diametru de 10cm. Pe fiecare cerc punem o lingura de compozitie, apoi pliem aluatul si apasam bine pe margini cu degetele. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Punem toate 'empanadas' intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem pentru 35-40 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si continuam coacerea pana cand sunt bine rumenite. Le servim calde cu smantana. Cu siguranta sunt bune si reci, dar cand sunt proaspat scoase din cuptor nu le poate rezista nimeni.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu carne de porc si praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

01.02.2013, 21:15

Ce imi plac..Cu siguranta as servi asa preparat!

diana_k 1

02.02.2013, 20:42

mamaieelena 1

18.03.2013, 23:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui Chimichagas