Compozitia pentru cojile de eclere:Intr-o craticioara se pune apa si uleiul la foc potrivit si se lasa pana clocoteste,apoi adaugam faina dintr-o data si amestecam repede pana se desprinde de pe peretii vasului.Se ia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul amestecandu-se rapid dupa fiecare.Punem cmpozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase care se coc(la foc mediu 30-35 minute) in tava aragazuilui tapetata cu hartie de copt.Cuptorul va fi incins inainte la 180°.Dupa ce s-au racit le taiem pe jumatate si le umplem cu crema.
Crema de vanilie:Laptele se pune la fiert cu zaharul,iar in acest timp se freaca bine galbenusurile cu amidonul.Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura de lapte peste galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare (vreo 10 -12 linguri),iar restul de lapte se adauga si el in fir subtire amestecand continuu.Cand am terminat punem iarasi pe flacara si amestecam cu telul pana ce se ingroasa(amidonul va face ca aceasta compozitie sa devina o crema ingrosata).Luam de pe foc si adaugam esenta si zaharul vanilat.
Cu crema obtinuta umplem cojile de eclere,iar la sfarsit ornam cu toping de ciocolata.